Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.
Εάν συμφωνείτε με αυτό, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε κανονικά την ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Οι αλήθειες για την γυναικεία φιλία

Posted by estring 01/03/2017 0 Comment(s) Σχέση,

Γυναικεία φιλία

Πάρα πολλές φορές έχει γίνει αντικείμενο σχολιασμού και συχνά το αποτέλεσμα είναι αμφιλεγόμενο. Οι μύθοι και οι αλήθειες γύρω από τη γυναικεία φιλία, δίνουν και παίρνουν, τόσο από τις απόψεις των ίδιων των γυναικών, όσο όμως και από τις γνώμες των ανδρών, που πραγματικά μερικές φορές ξεπερνούν τον εαυτό τους! Όπως έχουν αποφανθεί πολλές έρευνες, η σωστή και πραγματική φιλία, αποτελεί μία αξία που απαιτεί βάσεις, ώστε να θεμελιώνεται η πραγμάτωση της. Ανεξάρτητα από το φύλο, το ιδανικό στο θέμα της φιλίας μπορεί να επιτευχθεί μονάχα αν η σχέση που αναπτύσσεται ανάμεσα σε δύο άτομα είναι ουσιώδης, αληθινή και αλληλέγγυα.

Όμως δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα δύο φύλα έχουν αρκετές διαφορές μεταξύ τους, τόσο στην ιδιοσυγκρασία, όσο και στην εξωτερίκευση των εσώκοσμών τους, κάτι που επηρεάζει πάρα πολύ την ανάπτυξη της μεταξύ τους φιλίας. Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η γυναικεία φιλία, πραγματικά πραγματώνεται διαφορετικά από ότι η ανδρική ή αυτή του άνδρα με τη γυναίκα. Δεν μπορούμε λοιπόν παρά να παραδεχτούμε τις ιδιαιτερότητες της γυναικείας φιλίας και να εξετάσουμε τις αλήθειες και τους μύθους γύρω από αυτή.

Λόγω της φύσης της η γυναίκα, έχει αναπτύξει κατά τη διάρκεια των ετών μία μεγαλύτερη ευχέρεια στην επικοινωνία και το λόγο. Αυτό αποτέλεσε εδώ και πάρα πολλά χρόνια το εφαλτήριο της έκφρασης των συναισθημάτων τους και ταυτόχρονα της μελέτης των εμπειριών τους, κάνοντας έτσι το γυναικείο φύλο πιο προσιτό στο να μοιράζεται τα συναισθήματά του. Για το λόγο αυτό οι φίλες μεταξύ τους συνήθως μοιράζονται τις σκέψεις και τις εμπειρίες τους ευκολότερα από ότι οι άνδρες. Επίσης μέσω αυτής τους της επικοινωνίας, οι γυναίκες εμπιστεύονται τη γνώμη των άλλων και διαμορφώνουν ιδία άποψη για πολλά θέματα, ποικίλης ύλης.

Αυτό βέβαια μπορεί να αποτελέσει αφορμή για τη δημιουργία αντιπαθειών, ζήλιας και κακεντρέχειας, αφού η μεταξύ τους επικοινωνία μπορεί εύκολα να γίνει ανταγωνιστική, ιδίως αν το θέμα περιστρέφεται γύρω από έναν άνδρα, μία επαγγελματική επιτυχία ή ακόμη και μία κοινωνική ευρεία αποδοχή. Είναι αλήθεια για τη γυναικεία φιλία, ότι τα κορίτσια μεταξύ τους μιλούν και δρουν ανταγωνιστικά, κάτι που ούτως ή άλλως διατηρείται μέσα στην ψυχοσύνθεσή τους και εξωτερικεύεται αυθόρμητα στο χαρακτήρα τους.

Σε άλλες πάλι περιπτώσεις η γυναικεία φιλία είναι σχετικά μονοσήμαντη. Δηλαδή, διατηρείται για διάφορους λόγους μόνο από τη μία πλευρά, δημιουργώντας την αυτό-ψευδαίσθηση ότι το έτερο ήμισυ της φιλικής σχέσης εκφράζει αντίστοιχα συναισθήματα, χωρίς όμως αυτό ουσιαστικά να υφίσταται. Το αποτέλεσμα σε αυτές τις περιπτώσεις είναι να δημιουργούνται ουτοπικά σύνδρομα που σε βάθος χρόνου γκρεμίζουν τόσο τη σχέση όσο και την ψυχοσύνθεση αυτού που επένδυσε σε αυτή.

Στην αντίπερα όχθη όμως, η πραγματική γυναικεία φιλία, μπορεί και υπάρχει και μάλιστα πολλές γυναίκες στις μέρες μας καρπώνονται τα οφέλη της, μέσα από αλληλέγγυες πράξεις και συναισθήματα. Για να μπορέσει μία γυναίκα να βιώσει την αληθινή γυναικεία φιλία, θα πρέπει πάνω από όλα να είναι διατεθειμένη να δεχθεί και να προσφέρει το αληθινό πρόσωπο του χαρακτήρα της. Έχοντας ως θεμέλια τις γερές βάσεις της εμπιστοσύνης, της ευχαρίστησης, της αλληλεγγύης και της αγάπης για τη φίλη της, μία γυναίκα μπορεί να πιστέψει πραγματικά πως αξίζει την αληθινή φιλία.