Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.
Εάν συμφωνείτε με αυτό, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε κανονικά την ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Εσείς και ο Σκύλος σας

Posted by estring 28/02/2017 0 Comment(s) Διάφορα,

Αδέσποτο

Τα πλεονεκτήματα του να έχεις ένα σκύλο είναι πολλά. Με το που βάλουμε ένα ζωάκι στην ζωή μας, θα αλλάξει σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, θα νιώσουμε πιο ευτυχισμένοι και πιο ζωντανοί. Αγαπάς και αγαπιέσαι έτσι χωρίς να υπάρχει λόγος, με αφάνταστη ανιδιοτέλεια και το σπουδαιότερο,  δεν θα σε εγκαταλείψει ποτέ, δεν θα σε προδώσει ποτέ, ακόμα και αν του φερθείς άσχημα θα συνεχίσει να σε αγαπά. Γι' αυτό λοιπόν πρέπει να φέρεστε άψογα στο σκύλο ή στη γάτα σας, γιατί εκείνα έχουν μόνο εσάς.

Βέβαια η απόφαση του να αποκτήσουμε ένα σκύλο (ή οποιοδήποτε άλλου κατοικίδιου) θα πρέπει να είναι απολύτως συνειδητή. Γιατί η ιδιοκτησία ενός σκύλου δεν είναι μόνο προνόμιο, αλλά και ευθύνη και αποτελεί δέσμευση συναισθηματική και οικονομική η οποία θα διαρκέσει για όλη του τη ζωή. Οι άνθρωποι που αποφασίζουν να πάρουν σκύλο για λάθος λόγους καταλήγουν απογοητευμένοι γι'αυτή τους την απόφαση και ο σκύλος ξεχασμένος σε κάποια αυλή, μπαλκόνι, ταράτσα ή σε καταφύγιο ζώων και στην χειρότερη περίπτωση παρατημένο στο δρόμο, ενισχύοντας έτσι το τεράστιο πρόβλημα των χιλιάδων αδέσποτων σκύλων.

Έτσι λοιπόν θα πρέπει να αποφασίσετε ότι αναλαμβάνετε την ευθύνη. Σκεφτείτε τον τρόπο ζωής σας, τον χρόνο σας, τον χώρο σας και αν ο σκύλος μπορεί να συμπεριληφθεί σε αυτόν. Αναλογιστείτε τα έξοδα ενός σκύλου, τα εμβόλια του, τις επισκέψεις του στον κτηνίατρο, τις εξετάσεις του, την τροφή του και το αν μπορείτε να ανταπεξέλθετε οικονομικά σε αυτά. Συζητήστε το και με τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς σας και αν συμφωνούν σε αυτή σας την απόφαση. Αποφασίστε για το μέγεθος του σκύλου που ταιριάζει στις δικές σας ανάγκες και δραστηριότητες.

Η συμβίωση με ένα σκύλο μόνο θετικά μπορεί να σας προσφέρει. Θα πρέπει να κατανοήσετε εξ αρχής πως η σχέση, όπως όλες οι σχέσεις βέβαια, δεν μπορεί να λειτουργήσει μονόπλευρα (μόνο από την πλευρά του σκύλου), θέλει πολύ δουλειά, φροντίδα, αγάπη και πιστέψτε με τα οφέλη δεν μπορούν να συγκριθούν με τίποτα. Και όταν λοιπόν νομίζετε πως μπορείτε να υιοθετήσετε ένα αδεσποτάκι, γιατί είναι πολύ λυπηρό να δίνουμε χρήματα για να αγοράσουμε ένα έμψυχο πλάσμα, όταν η αγάπη του αδέσποτου δεν πληρώνεται με όλα τα χρήματα του κόσμου. Θα σας χρωστάει ευγνωμοσύνη σε όλη του την ζωή. Είναι ξεχωριστό και δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Είναι απαλλαγμένο από τα περισσότερα προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν τα "καθαρόαιμα". Ξέρει ότι το σώσατε και θα κάνει τα πάντα για να σας το ανταποδώσει.