Η ιστοσελίδα μας χρησιμοποιεί cookies έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες.
Εάν συμφωνείτε με αυτό, συνεχίστε να χρησιμοποιείτε κανονικά την ιστοσελίδα. Για περισσότερες πληροφορίες, πατήστε εδώ

Βελτιώστε την σχέση σας

Posted by estring 28/02/2017 0 Comment(s) Σχέση,

Σχέσεις

Οι τρόποι με τους οποίους εκδηλώνεται μια επιτυχημένη σχέση σίγουρα ποικίλλουν από ζευγάρι σε ζευγάρι. Ωστόσο έχει παρατηρηθεί ότι αυτό που χρειάζεται είναι υπομονή, καλή διάθεση και προσπάθεια σε πράγματα που παραμένουν απλά, κατανοητά και μάλλον εύκολα στην εφαρμογή.

  • Επικοινωνία. Παρά το γεγονός ότι όλοι ξέρουμε πόσο σημαντική είναι η επικοινωνία, ελάχιστοι είναι αυτοί που ξέρουν πώς να επικοινωνούν αποτελεσματικά. Να εκφράζει ο ένας την αγάπη του για τον άλλον, χωρίς να ντρέπεται. Ξεπεράστε τις δύσκολες στιγμές μέσα από ανοιχτές και ειλικρινείς συζητήσεις. Οπωσδήποτε το να εκφράζεις τα συναισθήματά σου χωρίς φόβο δεν είναι κάτι εύκολο, ούτε για τον άνδρα, αλλά ούτε και για την γυναίκα. Μην ξεχνάτε ότι ένα από τα συνηθισμένα λάθη που κάνουν τα ζευγάρια είναι ότι δεν συζητούν μεταξύ τους για το τι σκέφτονται.

 

  • Τσακωμός. Ιδίως για ένα ζευγάρι που μοιράζεται το ίδιο σπίτι, οι τσακωμοί για την πιο ασήμαντη αφορμή μπορεί εύκολα να αποτελέσουν καθημερινότητα. Διαφωνίες για μικρά πράγματα δεν πρέπει να καταλήγουν σε καυγάδες για το ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Ακόμη και αν τσακωθείτε όμως πρέπει να αποβάλλεται σύντομα την ένταση και να μην την αφήσετε να μπει ανάμεσά σας. Κάντε το πρώτο βήμα και αντιμετωπίστε το με χιούμορ ή ακόμα και με νάζι. Μην ξεχνάτε ότι το καλύτερο στους τσακωμούς είναι το σeξ συμφιλίωσης!

 

  • Και μαζί και χώρια. Το θέμα δεν είναι η ποσότητα, αλλά η ποιότητα. Τρώτε μαζί στο τραπέζι, ενώ μοιράζεστε το πιο απλό πως περάσατε την ημέρα σας; Ή μήπως τρώτε στον καναπέ κοιτώντας ο καθένας τηλεόραση; Καλά χρειάζεται και αυτό, κάποιες φορές, απλά μην επιτρέψεις να γίνει καθημερινή συνήθεια. Βρείτε λίγο χρόνο για τον εαυτό σας και ταυτόχρονα δώστε και στον σύντροφό σας την ελευθερία να κάνει και αυτός κάτι για εκείνον που τον ευχαριστεί. Το να μπορείτε να κάνετε μόνοι σας κάποια πράγματα και να παραμείνετε ανεξάρτητοι έχει μεγάλη σημασία. Αρχίστε ορίζοντας μια βραδιά της εβδομάδας κατά την οποία ο καθένας θα βλέπει την παρέα του ή να κάνει οτιδήποτε άλλο τον ευχαριστεί.

 

  • Σeξουαλική ανανέωση. Βαρεμάρα στο κρεβάτι; Προτείνετε κάτι καινούργιο που θα σας βγάλει από την ρουτίνα. Τα ζευγάρια συνήθως "κολλάνε" σε ορισμένα πράγματα που ξέρουν ότι "πιάνουν" και σταματούν να πειραματίζονται. Μην ξεχνάτε όμως ότι το μυαλό είναι το πιο σημαντικό σeξουαλικό όργανο. Κάθε φορά που δοκιμάζετε κάτι καινούργιο, τονώνετε την φυσική επιθυμία του εγκεφάλου για κάτι το διαφορετικό. Δοκιμάστε τα παιχνίδια ρόλων, αγοράστε ένα σeξ toy, δώστε σημασία στο προκαταρκτικά, κάντε μια καινούρια στάση, φορέστε ένα άκρως προκλητικό εσώρουχο.

 

  • Εκτίμηση. Ο σεβασμός απέναντι στον αγαπημένο ή την αγαπημένη σου είναι ζωτικής σημασίας. Για παράδειγμα σεβάσου τον χρόνο του και γίνε πιο συνεπείς στα ραντεβού σας και αυτό με την σειρά του να σεβαστεί τον κόπο και την κούρασή σου από τις δουλειές του σπιτιού. Δείξε την εκτίμησή σου λέγοντας ένα απλό ευχαριστώ. Ή ανέδειξε σε καθημερινή βάση τα θετικά χαρακτηριστικά της εμφάνισης και της προσωπικότητας του/της συντρόφου σου. Δείξε τον θαυμασμό σου στον άνθρωπο που επέλεξες για ερωτικό σου σύντροφο καθημερινά και χωρίς εγωισμούς.

Βασικό και απαραίτητο κριτήριο όμως για την λειτουργία των παραπάνω είναι το ενδιαφέρον και η ειλικρινής προσπάθεια και των δύο.